Urządzenia i Akcesoria
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
350 g
Składniki
-
85 g cukru
-
60 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 sztuk)
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
25 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych25 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
47.1 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1513.7 kJ /
361.7 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min