Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g cukru
- 60 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 sztuk)
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
-
25
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 25 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 Min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Lody rabarbarowe
12h
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 Min
Financiery orzechowe z malinami
1sa 20 dk
Dalgona coffe cold (mrożona kawa po koreańsku)
10 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 Std. 40 Min
Mrożona kawa z malinami
10 Min
Krem pomarańczowy
35 Min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 Std.
Jeżynowa panna cotta
4sa 10 dk
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40 min