![Płynny budyń – 1200 ml Płynny budyń – 1200 ml](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd3f5cc2-02aa-4483-aa3d-d69c78609743/Derivates/b6ba09c1-49bf-4ea6-9085-6eaef0df1312.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 4 jajka
- 60 - 100 g cukru
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 536.7 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 80.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Jogurt waniliowy
12 Std. 20 Min
Płynny budyń – 650 ml
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 Min
Karmelowe toffi
2h
Budyń czekoladowy
10min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Karmelowy budyń
1h
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20min
Sos karmelowy
1 Std. 30 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min