Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 4 jajka
- 60 - 100 g cukru
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 536.7 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 80.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15min
Budyń bez laktozy
20 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Płynny budyń – 650 ml
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Budyń czekoladowy
10 Min
Kasza manna
15min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Karmelowy budyń
1 godz.