Urządzenia i Akcesoria
Suflet malinowy z angielskim kremem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Suflet malinowy
-
100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
-
70 g wody
-
25 g mąki kukurydzianej
-
300 g malin, mrożonych300 g malin, świeżych
-
masło do natłuszczenia foremek
-
3 białka o temp. pokojowej
-
1 szczypta soli
Krem angielski
-
100 g mleka
-
3 żółtka o temp. pokojowej
-
100 g śmietany, 36% tłuszczu
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
962.7 kJ /
230.1 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
34.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Tort geoda
6 godz.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Shake bez laktozy
40 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45 min
Pudding migdałowy
30 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min