
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suflet malinowy
- 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
- 70 g wody
- 25 g mąki kukurydzianej
- 300 g malin, świeżych
- masło, do natłuszczenia foremek
- 3 białka, o temp. pokojowej
- 1 szczypta soli
Krem angielski
- 100 g mleka
- 3 żółtka, o temp. pokojowej
- 100 g śmietany, 36% tłuszczu
- 40 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 916 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 Std.
Szarlotka w kokilce
1 Std.
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Bagietka bezglutenowa
1hod. 45min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1hod. 10min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 Std. 30 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min