Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suflet malinowy
- 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
- 70 g wody
- 25 g mąki kukurydzianej
-
300
g malin, świeżych
lub 300 g malin, mrożonych - masło, do natłuszczenia foremek
- 3 białka, o temp. pokojowej
- 1 szczypta soli
Krem angielski
- 100 g mleka
- 3 żółtka, o temp. pokojowej
- 100 g śmietany, 36% tłuszczu
- 40 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 916 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodki kalendarz adwentowy
1h 20min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 Std.
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45min
Suflet lodowy z malinami
2 Std. 40 Min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Laski św. Mikołaja
3 Std. 20 Min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 Min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min