Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suflet malinowy
- 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
- 70 g wody
- 25 g mąki kukurydzianej
-
300
g malin, świeżych
lub 300 g malin, mrożonych - masło, do natłuszczenia foremek
- 3 białka, o temp. pokojowej
- 1 szczypta soli
Krem angielski
- 100 g mleka
- 3 żółtka, o temp. pokojowej
- 100 g śmietany, 36% tłuszczu
- 40 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 962.7 kJ / 230.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort tropikalny z bezikami
5u.
Cynamonowe ciastka na kubek
2 Std. 30 Min
Świąteczne choinki brownie
2h 50min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 Min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Placuszki z salsefii
1 Std.
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1h 15min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 Std. 45 Min
Ananasowe paczuszki
1 Std.
Pikantne nachos
1 Std.