Suflet malinowy z angielskim kremem

Suflet malinowy z angielskim kremem

3.0 28 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Suflet malinowy
  • cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
    100 g
  • wody
    70 g
  • mąki kukurydzianej
    25 g
  • malin, świeżych
    300 g
    300 g malin, mrożonych
  • masło do natłuszczenia foremek
  • białka o temp. pokojowej
    3
  • soli
    1 szczypta
Krem angielski
  • mleka
    100 g
  • żółtka o temp. pokojowej
    3
  • śmietany, 36% tłuszczu
    100 g
  • cukru
    40 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230.1 kcal / 962.7 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...