Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 18 godz.
12 porcji
Składniki
Spód
-
olej do natłuszczenia
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g ciastek Oreo®
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
-
30 g wody
-
1 łyżka żelatyny w proszku
-
gorąca woda do kąpieli wodnej
-
560 g serka kremowego
-
150 g sera mascarpone
-
150 g cukru waniliowego, wykonanego w TM150 g cukru pudru
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, startej
Galaretka
-
100 g Aperolu®
-
270 g wina musującego np. Prosecco
-
30 g wody mineralnej, gazowanej
-
20 g syropu cukrowego (patrz wskazówka)
-
20 g żelatyny w proszku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.6 g
Kalorie
2361 kJ /
563.9 kcal
Tłuszcz
39.7 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
36.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Sernik gianduia
11 godz.
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Espresso martini
5 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Zimowa margarita
10 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min