![Rillettes de truite Rillettes de truite](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A037BAA5-678A-43AC-A03C-36A0BC5F0567/Derivates/ef14afcb-9525-4de3-bede-414696088c75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de filets de truite sans arêtes
- 1 pincée de sel, et un peu pour la truite
- 1 pincée de poivre moulu, et un peu pour la truite
- 1 échalote pelée, coupée en quatre
- 30 g de beurre mou
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 c. à soupe de vinaigre de vin
- 3 brins de persil frais, les feuilles seulement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 615 kJ / 148 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Terrine de saumon à tartiner
3h
Pâté de lapin
2 Std. 35 Min
Rillettes aux deux saumons
40min
Terrine de viandes express
1h 5min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Rillettes aux deux saumons
3 Std. 25 Min
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Rillettes de porc au cidre
2 godz.
Confiture de vin aux épices
12sa
Terrine de poulet à l'estragon
24 Std.
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Rillettes de porc tradition
12sa