Urządzenia i Akcesoria
Quiche z resztkami sera i wędlin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
75 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Nadzienie
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g wędliny pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 jajka
-
150 g mleka
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 porcji
Białko
113.8 g
Kalorie
9715 kJ /
2322 kcal
Tłuszcz
154.2 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
127.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min