Quiche z resztkami sera i wędlin

Quiche z resztkami sera i wędlin

4.4 523 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 75 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g wody
Nadzienie
  • 100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g wędliny pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 4 jajka
  • 150 g mleka
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze na 8 porcji

Kalorie 2322 kcal / 9715 kJ
Białko 113.8 g
Tłuszcz 154.2 g
Węglowodany 127.9 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...