
Urządzenia i Akcesoria
Quiche z resztkami sera i wędlin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
75 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Nadzienie
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g wędliny pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 jajka
-
150 g mleka
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 8 porcji
Kalorie
2322 kcal /
9715 kJ
Białko
113.8 g
Tłuszcz
154.2 g
Węglowodany
127.9 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska