Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 9715 kJ / 2322 kcal
- Białko
- 113.8 g
- Węglowodany
- 127.9 g
- Tłuszcz
- 154.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche z pieczarkami
1h 40min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 dk
Focaccia z kiełbasą
2h
Quiche z resztkami serów
1 Std. 50 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 dk
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 Std. 50 Min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1h 15 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min