Quiche z resztkami sera i wędlin

Quiche z resztkami sera i wędlin

4.4 517 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    75 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • wody
    50 g
Nadzienie
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    100 g
  • wędliny pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    150 g
  • jajka
    4
  • mleka
    150 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 szczypta
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 8 porcji

Kalorie 2322 kcal / 9715 kJ
Białko 113.8 g
Tłuszcz 154.2 g
Węglowodany 127.9 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...