Quiche z resztkami sera i wędlin
TM6 TM5

Quiche z resztkami sera i wędlin

4.4 (500 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g wody

Nadzienie

  • 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 4 jajka
  • 150 g mleka
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 8 porcji
Kalorie
9715 kJ / 2322 kcal
Białko
113.8 g
Węglowodany
127.9 g
Tłuszcz
154.2 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy