Podhalańskie moskole

Podhalańskie moskole

4.6 183 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Dip czosnkowy
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • majonezu
    100 g
  • jogurtu naturalnego
    300 g
  • soli
    3 - 4 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • miodu wielokwiatowego
    ½ łyżeczki
Moskole
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
    600 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
    100 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • olej rzepakowy do smażenia moskoli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449 kcal / 1878.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 51.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 1046.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...