
Urządzenia i Akcesoria
Podhalańskie moskole
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Dip czosnkowy
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
majonezu100 g
-
jogurtu naturalnego300 g
-
soli3 - 4 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
miodu wielokwiatowego½ łyżeczki
Moskole
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki600 g
-
jajko1
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
olej rzepakowy do smażenia moskoli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1878.8 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
51.1 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
1046.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska