
Urządzenia i Akcesoria
Sernik walentynkowy z borówkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy70 g
-
herbatników maślanych140 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
Masa serowa
-
borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych50 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka pokrojonego na kawałki350 g
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki120 g
-
brązowego cukru100 g
-
skrobi kukurydzianej15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
jajko1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Masa śmietankowa
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
brązowego cukru25 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych50 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
305.7 kcal /
1279.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska