Sernik walentynkowy z borówkami

Sernik walentynkowy z borówkami

4.7 464 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

Spód
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    70 g
  • herbatników maślanych
    140 g
    140 g herbatników maślanych, karmelowych
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
Masa serowa
  • borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
    50 g
    50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • twarogu sernikowego, z wiaderka pokrojonego na kawałki
    350 g
  • twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    120 g
  • brązowego cukru
    100 g
  • skrobi kukurydzianej
    15 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • jajko
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
Masa śmietankowa
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • brązowego cukru
    25 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g
    60 g cukru wanilinowego
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
    50 g
    50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 305.7 kcal / 1279.8 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...