Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
30 g mąki kokosowej
-
30 g kaszki kukurydzianej, grubej
-
¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.2 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Soczewicówka
50 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.