Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)

Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)

3.9 185 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk

Składniki

  • mąki kokosowej
    30 g
  • kaszki kukurydzianej, grubej
    30 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej
    ¾ - 1 łyżeczka
  • czosnku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
    500 g
  • jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 52 kcal / 217 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...