
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
mąki kokosowej30 g
-
kaszki kukurydzianej, grubej30 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej¾ - 1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
-
jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki100 g
-
soli½ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
52 kcal /
217 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska