Wersje kompatybilne
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych (olej zachować)
- 150 g mleka
- 110 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
60
g czarnych oliwek, bez pestek
lub 60 g zielonych oliwek, bez pestek -
20
g oleju, pozostałego po odsączeniu pomidorów, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii
lub 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1297.4 kJ / 309.9 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 466.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Różowe bułki z czarnuszką
2 Std.
Bułki orkiszowe z ziołami
2 Std.
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Bułki wrocławskie
2 Std.
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Cebulowe bułki z oregano
1h
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min