Urządzenia i Akcesoria
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 35 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
150 g mleka
-
110 g wody
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
60 g zielonych oliwek, bez pestek60 g czarnych oliwek, bez pestek
-
20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii20 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
466.8 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1297.4 kJ /
309.9 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.