Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe parówkowe paluchy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
250 g masła zamrożonego, pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody, schłodzonej
-
½ łyżeczki soli
-
9 parówek do hot-dogów (ok. 400 g, patrz wskazówka)
-
1 jajko roztrzepane
-
9 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych wzdłuż na pół
-
ketchup do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
321.8 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
952.2 kJ /
227.6 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 Std. 45 Min
Straszne przekąski
1 Std. 30 Min
Trufle nietoperze z dynią
2 Std. 30 Min
Halloweenowe mleczne bułki
5 Std.
Halloweenowy poncz
20 Min
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 Std.
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 Std. 45 Min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 Std. 20 Min
Tort z niespodzianką
12 Std.
Hot dogi pieski
40 Min