
Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe parówkowe paluchy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
masła zamrożonego, pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
wody, schłodzonej110 g
-
soli½ łyżeczki
-
parówek do hot-dogów (ok. 400 g, patrz wskazówka)9
-
jajko roztrzepane1
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych wzdłuż na pół9
-
ketchup do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
227.6 kcal /
952.2 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
321.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska