
Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe parówkowe paluchy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
250 g masła zamrożonego, pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g wody, schłodzonej
-
½ łyżeczki soli
-
9 parówek do hot-dogów (ok. 400 g, patrz wskazówka)
-
1 jajko roztrzepane
-
9 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych wzdłuż na pół
-
ketchup do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
227.6 kcal /
952.2 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
321.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Straszne przekąski
1 godz. 30 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Halloweenowy poncz
20 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Banany w czekoladzie
1 godz.
Hot dogi pieski
40 min