
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 100 g cukru
- ½ laski wanilii, pokrojonej na kawałki
- 200 g orzechów nerkowca
- 2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
- 15 g oleju słonecznikowego
- 500 g wody
Sos malinowy
- 40 g cukru
- 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1362.3 kJ / 325.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 8.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
3 godz. 15 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Sos truskawkowy
15 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Timbale cytrynowe z polewą malinową
2 godz. 15 min