Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 100 g cukru
- ½ laski wanilii, pokrojonej na kawałki
- 200 g orzechów nerkowca
- 2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
- 15 g oleju słonecznikowego
- 500 g wody
Sos malinowy
- 40 g cukru
- 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1362.3 kJ / 325.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 8.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budyń z quinoa, sos malinowy
2h
Fondant czekoladowy
35min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3h
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Serniczki w słoikach
4h
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min