Urządzenia i Akcesoria
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Panna cotta
-
100 g cukru
-
½ laski wanilii pokrojonej na kawałki
-
200 g orzechów nerkowca
-
2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
-
15 g oleju słonecznikowego
-
500 g wody
Sos malinowy
-
40 g cukru
-
300 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
-
40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.2 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1362.3 kJ /
325.6 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
39.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Sos truskawkowy
15 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1 godz. 10 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min