Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beza
- 5 białek (ok. 150 g)
- 225 g cukru
- 1 szczypta soli
-
1
łyżeczka skrobi ziemniaczanej
lub 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka białego octu winnego
Bita śmietana
- 400 - 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
Sos malinowy
- 125 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 200 g)
- 50 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- borówki, świeże (ok. 100 g), do dekoracji
- pestki granatu (ok. 50 g), do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1394.8 kJ / 333.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 61.1 mg
Alternatywne przepisy
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40min
Bezowe koszyczki z owocami
4h 45min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5h 30min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Walentynkowa Pavlova
5h
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 Std. 40 Min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3h 30min
Tort dacquoise
8u. 15min
Tort bezowy z owocami
5 Std. 25 Min
Pavlova z truskawkami
8h 45min