Urządzenia i Akcesoria
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz.
8 portions
Składniki
-
butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)500 g
-
whole milk600 g
-
double cream200 g
-
caster sugar130 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
ground nutmeg2 pinches
-
fine sea salt1 pinch
-
pecan nut halves100 g
-
unsalted butter diced20 g
-
soft dark brown sugar40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96 mg
Białko
7 g
Kalorie
1827 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple Butter
1 godz. 30 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Lemon, Lime and Ginger Tart
6 godz. 20 min
Liquid Yoghurt in Mixing Bowl
12 godz.
Feta and Honey Cheesecakes
1 godz.
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 godz.
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25 min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 godz. 30 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min