Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 600 g whole milk
- 200 g double cream
- 130 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, diced
- 40 g soft dark brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1827 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 godz. 35 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18h 25min
Spicy Shrimp Salad with Curly Sliced Carrot and Cucumber
Brak ocen
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 Std. 55 Min
Chocolate Lime Mousse with Sesame and Honey Streusel
3h
Apricot amaretti
40min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2 godz. 5 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2hod. 50min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20min