Urządzenia i Akcesoria
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz.
8 portions
Składniki
-
butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)500 g
-
whole milk600 g
-
double cream200 g
-
caster sugar130 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
ground nutmeg2 pinches
-
fine sea salt1 pinch
-
pecan nut halves100 g
-
unsalted butter diced20 g
-
soft dark brown sugar40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96 mg
Białko
7 g
Kalorie
1827 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2 godz. 45 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Cod with Pistachio and Couscous
30 min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1 godz.
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Blitva
35 min
Pitta Bread
2 godz.
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 godz. 50 min
Quick cheese soufflés
45 min