Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 600 g whole milk
- 200 g double cream
- 130 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, diced
- 40 g soft dark brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1827 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Spinach and Parmesan Soup
45min
Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon
3h 20 min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1h
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35 min
Asparagus and Mango Salad
35 min
Christmas Morning Sticky Buns
17h 50min
Green Smoothie
10min
Fruit Sauce (Coulis)
10min
Roasted Red Pepper Shots
30min
Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers
1h
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3h 20 min