Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki Sauce
- 1 garlic clove
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sesame oil
- 50 g dark soy sauce
- 30 g rice vinegar
- 50 g dark brown sugar
- 1 Tbsp cornflour, mixed with 2 Tbsp water
Salmon Burgers
- 2 garlic cloves
- 6 spring onions, (approx. 60 g), cut in pieces (3 cm)
- 15 g light brown sugar
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 4 fresh salmon fillets, skinless (approx. 500 g), cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 Tbsp vegetable oil
- mayonnaise, for serving
- 6 bread rolls, halved
- 6 green lettuce leaves
- 1 red onion, thinly sliced
- 1 avocado, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2236 kJ / 535 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1073 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Chipotle Puff Fish 'Tacos'
1h 30 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 min
Prawn and Spring Greens Mini Tacos
45 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 min
Crispy Fish Sandwiches with Honey Lime Slaw
40min
Prawn Saganaki
35 min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45min