Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 medium eggs, in shell
Tuna filling
- 2 pieces lemon zest, no white pith (5 x 1 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 150 g brown onion, cut in halves
- 100 g red peppers, deseeded and cut in eighths
- 80 g green peppers, deseeded and cut in eighths
- 200 g tinned chopped tomatoes, drained
- 80 g Kalamata olives, pitted, sliced
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 185 g tinned tuna in oil, drained
Pastry
- 90 g olive oil
- 100 g water
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt
- 350 g self-raising flour
- 1 egg, lightly beaten for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Tuna empanada
1 godz. 20 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Argentinian Chicken Empanadas
3h 40min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2h
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min