Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g fresh coriander leaves
- 1 garlic clove
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g rice vinegar
- 1 Tbsp honey
- 2 Tbsp light soy sauce
- 2 Tbsp sesame oil
- 50 g groundnut oil
- 15 g spring onions, cut in pieces (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 150 g
- Kalorie
- 3304.9 kJ / 789.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 77.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1030.2 mg
Alternatywne przepisy
Creamy French Dressing
5 Min
Edamame and Spinach Dip
5 Min
Lemon and Rosemary Infused Oil
15min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10min
Mustard balsamic vinegar dressing
10min
Asian Chopped Salad
20min
Tomato and Chilli Jam
1h 15min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Salsa Verde
10min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20min