Cabillaud en herbes, purée orange-carotte

Cabillaud en herbes, purée orange-carotte

4.3 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La croûte
  • ½ bouquet de persil frais équeuté
  • ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
  • 10 g de noisettes
  • le zeste d'un citron jaune non traité râpé
  • le zeste d'une orange non traitée, râpé
  • 30 g de mie de pain
  • 20 g de beurre demi-sel
La purée
  • 400 g de carottes coupées en rondelles
  • 200 g de patate douce en cubes
  • le zeste d'une orange non traitée, râpé
  • 100 g de jus d'orange
  • 150 g d'eau
  • 4 pavés de cabillaud, sans peau
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive pour le plat
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 1113 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...