
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 aubergines
- 150 g de mie de pain coupée en morceaux
- 200 g lait froid
- 300 g de fromages corses, type tomme, brebis..., coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 15 feuilles de basilic frais
- 3 œufs
- 20 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 337.5 kcal / 1407 kJ
- Białko
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 633 mg