![Aubergines à la bonifacienne Aubergines à la bonifacienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A90C1AAE-A7B0-4F0A-B0B2-A3A5A68928AA/Derivates/31ff27a5-2811-433d-a0c7-e072d3a96568.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 aubergines
- 150 g de mie de pain, coupée en morceaux
- 200 g lait froid
- 300 g de fromages corses, type tomme, brebis..., coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 15 feuilles de basilic frais
- 3 œufs
- 20 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 337.5 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2 Std. 30 Min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1小时 20 分钟
Aubergines farcies
1h 15min
Gratin d'aubergine au parmesan
1 Std. 30 Min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1小时 20 分钟
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 Min
Tian aux anchois, olives et romarin
1小时 20 分钟
Tourte corse aux blettes et poireaux
2h 50min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 Min
Cannelloni aux blettes
1 Std. 5 Min
Courgette ronde farcie de brandade
1h 25min