Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 aubergines
- 150 g de mie de pain, coupée en morceaux
- 200 g lait froid
- 300 g de fromages corses, type tomme, brebis..., coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 15 feuilles de basilic frais
- 3 œufs
- 20 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 337.5 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2 godz. 30 min
Pommes de terre farcies au pesto
45 Min
Tatin d'aubergine
1h 5min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1 Std. 20 Min
Aubergines farcies
1h 15min
Tourte corse aux blettes et poireaux
2h 50min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Caponata sicilienne
55min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1 Std. 20 Min
Gratin d'aubergine au parmesan
1 Std. 30 Min