Salade de lentilles et œuf poché

Salade de lentilles et œuf poché

3.9 89 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La vinaigrette
  • d'échalotes
    50 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de vinaigre de cidre
    30 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de persil frais équeutés
    2 - 3 brins
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
Les lentilles et les œufs pochés
  • de lentilles vertes sèches
    200 g
  • d'eau
    750 g
  • gousse d'ail
    1
  • œufs
    4
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 346.6 kcal / 1450.1 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 520.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...