Noix de saint-jacques, champignons à la noisette

Noix de saint-jacques, champignons à la noisette

4.5 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La viennoise
  • gousse d'ail
    ½
  • de beurre coupé en morceaux
    100 g
  • de chapelure
    50 g
    50 g de pain rassis, ou du pain de mie rassis
  • de noisettes en poudre
    30 g
  • de parmesan coupé en morceaux
    40 g
  • de piment d'Espelette
    ½ c. à café
La duxelles
  • d'échalotes coupées en deux
    50 g
  • de beurre
    30 g
  • de champignons de Paris frais coupés en morceaux
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
Les champignons et la pulpe de butternut
  • champignons de Paris frais (gros champignons), brossés
    12
  • d'eau
    200 g
  • de chair de courge butternut coupée en morceaux
    400 g
  • de beurre coupé en morceaux
    120 g
Finition et dressage
  • d'huile d'olive
    20 g
  • noix de saint-jacques
    12

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 786.3 kcal / 3253.8 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 66.5 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 36.8 g
Sód 271.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...