Arrosto di vitello a Cottura Lenta con patate

Arrosto di vitello a Cottura Lenta con patate

3.5 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di carne di vitello (noce)
  • 50 g di senape
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • ½ arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 170 g di cipolla in quarti
  • 130 g di carota a tocchetti (1-2 cm)
  • 70 g di sedano a tocchetti (0.5-1 cm)
  • 1 peperoncino rosso secco
  • 3 cucchiaini di sale
  • 50 g di concentrato di pomodoro
  • 100 g di vino bianco
  • 50 g di aceto
  • 200 g di acqua
  • 800 g di patate novelle a metà
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1750.1 mg
Białko 48.1 g
Kalorie 2445.3 kJ / 584.5 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...