Arrosto di vitello con salsa all'arancia

Arrosto di vitello con salsa all'arancia

4.2 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Trito aromatico e marinatura
  • di carne di vitello taglio noce
    1000 g
  • arancia, preferibilmente biologica
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di sale
    10 g
  • di pepe nero macinato
    5 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di senape
    50 g
Arrosto di vitello
  • di patate sbucciate e a pezzi grandi (3-4 cm)
    800 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    2 - 3 pizzichi
Salsa all'arancia
  • di burro a pezzi
    175 g
  • tuorli d'uovo
    4
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 459.9 kcal / 1924.3 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 934.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...