Arrosto di vitello con salsa all'arancia

Arrosto di vitello con salsa all'arancia

4.2 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Trito aromatico e marinatura
  • 1000 g di carne di vitello taglio noce
  • 1 arancia, preferibilmente biologica
  • 10 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di sale
  • 5 g di pepe nero macinato
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 50 g di senape
Arrosto di vitello
  • 800 g di patate sbucciate e a pezzi grandi (3-4 cm)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 pizzichi di sale
Salsa all'arancia
  • 175 g di burro a pezzi
  • 4 tuorli d'uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 934.7 mg
Białko 30 g
Kalorie 1924.3 kJ / 459.9 kcal
Tłuszcz 29.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...