![Petits flans de poisson Petits flans de poisson](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DBCED59-34B3-44A0-9087-CC0EAF6B2095/Derivates/2ce8fbb6-18cb-49fd-8eae-325e936811fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 3 brins de persil plat frais
- 2 branches d'estragon frais
- 3 œufs
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- piment d'Espelette
- 400 g de poisson blanc déjà cuit
- 10 g de beurre
- 300 g de bisque de homard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1538 kJ / 367 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Marmites de la mer
45 min
Terrine aux deux poissons
1 godz.
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2 Std. 45 Min
Lotte à la diepoise
40 min
Terrine de saumon aux épinards
2 Std.
Déclinaisons autour de la mer
30 min
Cocotte de poisson gratinée aux champignons
1 godz.
Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic
1h 45min
Petit flan de la mer en cocotte
40 min
Pain de saumon et poireau
1 godz. 15 min
Terrine de poisson
1 godz.