Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 3 brins de persil plat frais
- 2 branches d'estragon frais
- 3 œufs
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- piment d'Espelette
- 400 g de poisson blanc déjà cuit
- 10 g de beurre
- 300 g de bisque de homard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1538 kJ / 367 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Bourride
1 Std.
Terrine de saumon aux épinards
2h
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45min
Pain de poisson à l'avocat sans lactose
2h
Terrine de poulet au basilic
4 Std. 10 Min
Petit flan de la mer en cocotte
40min
Terrine aux deux poissons
1 Std.
Terrine de poisson
1 Std.
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15 min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3 Std. 20 Min
Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic
1h 45min