![Mouclade charentaise Mouclade charentaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/100a135f-5368-4b6d-b6f1-706a5b65ca58/Derivates/d357c3fa-8226-497d-ab04-a1a11daecaf2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 200 g de pineau des Charentes
- 100 g de crème fraîche
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1885 kJ / 452 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 463 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à l'espagnole
50 мин.
Moules à la sauce chorizo
1 godz.
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50 мин.
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Mouclade
1 godz.
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2h 30min
Bourride
1 godz.
Raie aux câpres
45 min
Moules à la bretonne
55 min
Mijoté de lotte aux épices
50 мин.
Crabes farcis
1h 15min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min