Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 200 g de pineau des Charentes
- 100 g de crème fraîche
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1885 kJ / 452 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 463 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la bretonne
55min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Râble de lapin aux abricots et à la vanille
45 Min
Lotte sauce vallée d’Auge
1 Std. 40 Min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 Min
Mouclade
1 Std.
Turbot sauce champagne
30 Min
Moules à la sauce chorizo
1 Std.
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min
Moules à l'espagnole
50 min
Moules sauce Alfredo
45 Min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min