Wersje kompatybilne
Pasta di grano saraceno con crema di piselli e pecorino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di piselli surgelati
- 320 g di pasta secca di grano saraceno
- 30 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di pomodori secchi a listarelle
- pecorino a scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1839 kJ / 440.7 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 435.7 mg
Alternatywne przepisy
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40 dk
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi
3h 30min
Filetto di salmone con insalata di quinoa
40 dk
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 dk
Pasta integrale con pesto di cavolo riccio e noci
20 dk
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40 dk
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45 dk
Pesto di carote e noci
10 Min
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1sa