Wersje kompatybilne
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mela rossa, sbucciata e in quarti
- 1 mela gialla, sbucciata e in quarti
- 1 cipolla rossa in quarti
- 1000 g di acqua
- 200 g di lenticchie rosse, secche, precedentemente ammollate e scolate
- 400 g di tofu solido a dadini
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 cucchiaini di curry in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min
Lenticchie all'indiana
35min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min
Mattonelle di miglio in salsa
45min
Insalata di lenticchie verdi, arance e zenzero
40min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Tofu in crosta di sesamo
20min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Tofu al cartoccio con verdure
40min
Chili di tofu (vegan)
1h
Chili di seitan (vegan)
30min