Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)

Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)

3.4 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 mela rossa, sbucciata e in quarti
  • 1 mela gialla, sbucciata e in quarti
  • 1 cipolla rossa in quarti
  • 1000 g di acqua
  • 200 g di lenticchie rosse, secche precedentemente ammollate e scolate
  • 400 g di tofu solido a dadini
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 cucchiaini di curry in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.1 g
Kalorie 975 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...