Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di peperoni rossi a pezzi (2-3 cm)
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di bevanda di soia
- 1000 g di acqua
- 250 g sorgo in semi sciacquati
- 1 pizzico di maggiorana secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1657.8 kJ / 396.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Zuppa di quinoa (senza glutine)
55min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 godz. 5 min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50min
Mattonelle di miglio in salsa
45 min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35p
Veg-burger (vegan)
1j 10 menit
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 min.
Tartufini alle mandorle (vegan)
55min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45 min