Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pane raffermo a pezzi (1-2 cm)
- 20 g di semi di sesamo neri
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- 40 g di farina di mais
- 1 - 2 pizzichi di paprika piccante
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 50 g di fecola di patate
- 100 g di acqua fredda
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- olio di oliva per friggere
- 360 g di tofu solido, in quattro uniche fette (90 g l'una)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4063 kJ / 971 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 62.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min
Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)
45 min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1u.
Cotolette di soia
35min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1u.
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1u. 20min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Crocchette di soia
25min
Chili di tofu (vegan)
1u.
Chili di seitan (vegan)
30min