Wersje kompatybilne
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 300 g di seitan a fette (0.5 cm)
- 100 g di porri a rondelle sottili
- 200 g di cuori di carciofo in quarti
- 350 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 Std.
Spezzatino di seitan con patate e carote
1h 20 min
Erbazzone (vegan)
2h 20 min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 Min
Svizzere vegan
1 Std.
Seitan con crema di ceci (vegan)
1h 20 min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 Min
Straccetti di seitan ai funghi
30 min
Spiedini di seitan e verdure
50 min
Tofu al cartoccio con verdure
40 Min
Ragù di tempeh
30 min