Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di zucchero di canna
- 40 g di salsa di soia + q.b.
- 40 g di olio di germe di mais
- 10 g di radice fresca di zenzero a fettine
- 200 g di porro a rondelle (circa 0.5 cm)
- 100 g di cavolo verza a listarelle sottili
- 25 g di funghi shiitake secchi, ammollati in acqua come indicato sulla confezione
- 100 g di carote, pelate e a listarelle sottili
- 800 g di acqua
- 200 g di tofu a cubetti (2-3 cm)
- 50 g di germogli di soia freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate dolci e chili di fagioli neri
40 min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Chili di tofu (vegan)
1h
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 min
Zuppa di miso con verdure
30 min
Lenticchie all'indiana
35 min
Tofu al cartoccio con verdure
40 min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1 godz. 30 min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 min
Noodle di soba con tofu
35 min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 godz. 20 min