Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pezzo di radice fresca di zenzero (2 cm)
- 6 rametti di menta fresca, le foglioline
- 6 rametti di coriandolo fresco, le foglie e i gambi
- 40 g di aceto di riso
- 40 g di sciroppo di acero
- 40 g di tamari
- 1 cucchiaio di salsa tahin
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di miso
- 2 cucchiaini di olio di sesamo
- 200 g di tofu delicato, a bastoncini (1 cm x 3 cm)
- 1600 g di acqua
- 200 g di baccelli di soia (edamame), congelati
- 200 g di soba noodle secchi
- 1 carota a listarelle
- 1 cetriolo a listarelle
- 2 cipollotti a rondelle sottili
- 1 peperoncino a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1986 kJ / 472 kcal
- Białko
- 17.73 g
- Węglowodany
- 49.56 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 Min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1 Std. 30 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Ramen (vegan)
1 Std. 50 Min
Insalata di quinoa e tofu
55 min
Cous cous marino (vegan)
30min
Curry di verdure all'indiana (Bimby Friend)
50min
Insalata di quinoa con pomodori e spinaci
30min
Insalata di quinoa colorata
35min
Zuppa di tofu e verdure
50min
Verdure al curry
1 Std.