Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tacconi
- 200 g di fave secche
- 200 g di farina tipo 00
- 4 uova grandi
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 90 g di lardo a listarelle
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di pancetta affumicata a cubetti
- pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2260 kJ / 539.8 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 391.7 mg
Alternatywne przepisy
Formaggio fresco
9 Std. 45 Min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 godz.
Stracciatella alla romana
30 min
Sfoglia alla crema gianduia e nocciole tostate
45 min
Crocchette di carne
9h
Lasagne valtellinesi
2 godz.
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1h 30min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1h 30min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Crocchette di patate e speck
3h 20 min
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2h 20min
Cappelletti reggiani
2 godz.