Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di frutta secca mista sgusciata
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di carne trita di manzo
- 250 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
- 80 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 70 g di mozzarella disidratata a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2929 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone in crosta con risotto al limone
1h 10min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 godz. 50 min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1sa 40 dk
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 min
Pappardelle rucola e ricotta
1h
Gnocchi di lenticchie con sugo di cotechino
1 godz. 50 min
Sformato di pane saporito
1h 10min
Patate Dauphine
1 godz. 50 min
Pasticcio di carne e mele in crosta
2h 40min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4小时 15 分钟
Polpettone con crema di peperoni
55 Min
Involtini lucani
50 min