Torta di paccheri in crosta di frutta secca

Torta di paccheri in crosta di frutta secca

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di frutta secca mista sgusciata
  • 100 g di cipolla bianca in quarti
  • 100 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di carne trita di manzo
  • 250 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
  • 80 g di vino rosso
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 500 g di pasta secca tipo paccheri
  • 70 g di mozzarella disidratata a dadini (1-2 cm)
  • 1 cucchiaio di Parmigiano reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...