Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di frutta secca mista sgusciata
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di carne trita di manzo
- 250 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
- 80 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 70 g di mozzarella disidratata a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2929 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenette al pesto
45 Min
Tagliolini alla zucca
1j 20 menit
Medaglioni di vitello ai funghi
45 Min
Bottoncini al pomodoro farciti
5h
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7h 30min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4 Std.
Calzone dolce di ricotta
1 Std. 40 Min
Pitta chicculiata
4h 45 min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1j 30 menit
Insalata di pasta con tonno affumicato, finocchi e olive
30 min
Focaccia di Carnevale salentina
3 Std. 40 Min
Parigina
3h 30min