Mystère au chocolat

Mystère au chocolat

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Les meringues (la veille)
  • 4 blancs d'œufs
  • 200 g de sucre en poudre
La glace au chocolat (la veille)
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g) et un récipient d'eau froide
  • 300 g de lait
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 4 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
Le montage (le jour même)
  • 1 blanc d'œuf
  • 200 g de pralin concassé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.8 g
Kalorie 1731 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 68.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...