![Mystère au chocolat Mystère au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0663CA07-B107-4D64-8420-C8C66005B722/Derivates/89d5d8b4-2229-48e7-a680-1a45f12113c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les meringues (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La glace au chocolat (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le montage (le jour même)
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de pralin, concassé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Bouchées aux trois chocolats
2h 30min
Mousse au chocolat
3hod. 20min
Mignardises à la mousse de fruit
7sa 45 dk
Religieuses au café
3h 45min
Mystère cœur chocolat
3h 35min
Choux vanillés
1 godz. 20 min
Mousse au caramel salé
4h 30min
Dômes banane et chocolat
6h 30 min
Coupelles de chocolat
2 Std. 45 Min
Crème brûlée
4h 10min
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1 godz. 20 min