Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base speculoos
- 150 g de biscuits speculoos
- 30 g d'amandes en poudre
- 50 g de beurre demi-sel, fondu
L'appareil à gâteau magique
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 110 g de sucre en poudre
- 90 g de beurre demi-sel, fondu
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère
- 80 g de farine de blé
- 30 g d'amandes en poudre
- 350 g de boisson végétale à l'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1325.5 kJ / 317.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Gâteau de crêpes roulées
4j 30 menit
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1 Std. 15 Min
Cheesecake polonais
1j 30 menit
Gâteau magique au chocolat blanc
3h 15min
Gâteau brigadier
2j 30 menit
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Crème renversée au chocolat
1j
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Gâteau magique à la vanille
3h 15min