![Gelée de sureau Gelée de sureau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A76615EA-119A-4A31-9CC8-05DAFB5F2847/Derivates/dea6617f-182c-4d09-b1f4-a728860d962e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de baies de sureau
- 450 g de sucre en poudre
- 25 g de jus de citron (1-2 citrons)
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 961.2 kJ / 226.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Confiture de tomates vertes
24 Std.
Confiture de mirabelles au thé vert
1 godz. 45 min
Gelée de groseille
35min
Gelée de coing et pâte de fruits
72 Std.
Liqueur de cassis
1440h
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 Std.
Confiture de cerises au poivre de Sichuan
2h 30min
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24 Std.
Gelée de framboise
6 Std.