![Confiture allégée framboise-abricot sec Confiture allégée framboise-abricot sec](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42BDAF14-3A0E-4859-8BE0-DD8E463966BA/Derivates/DC001A01-29DA-4E18-905F-472D8ED21E90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre roux
- 2 sachets d'agar-agar (4 g)
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 1000 g de framboises, fraîches ou surgelées
- 200 g d'abricots secs dénoyautés, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 892.1 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de poires
6 Std.
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Confiture d'abricots
6 Std.
Confiture de fraises
6 Std.
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture de fruits rouges et de graines de chia sans cuisson
12h 15min
Confiture de fruits rouges
1 Std.
Confiture fruits rouges-prosecco
35 Min
Confiture légère cerise-fraise
40 Min
Gelée de framboise
6 Std.
Confiture pêche-myrtille
6 Std.