![Confiture abricot-amande à la rose Confiture abricot-amande à la rose](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5516C8C2-8176-49BF-94EF-4773A4A14B00/Derivates/09df87cc-c3f5-4502-a3e7-809358c843fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'abricots frais, dénoyautés
- 600 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron
- 100 g d'amandes émondées
- 20 g d'eau de rose
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3592 kJ / 859 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 176.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture d'abricots
6 Std.
Confiture pêche-myrtille
6 Std.
Confiture de poires
6 Std.
Confiture de figues
1 godz. 30 min
Confiture allégée framboise-abricot sec
6 Std.
Confiture fruits rouges-prosecco
35 min
Confiture poire-anis
1 godz. 30 min
Confiture melon-anis
6 Std.
Confiture de fraises
6 Std.
Confiture de melon au basilic
2h 40min
Confiture de pommes et de kiwis
1 Std. 50 Min