
Urządzenia i Akcesoria
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
800 - 1000 g białych szparagów o grubości ok. 1 cm, obranych
-
250 g jogurtu greckiego
-
3 żółtka
-
1 - 2 łyżeczki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
oregano, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
173.2 kcal /
725.4 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
3.8 g