Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
TM5 TM6

Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim

3.8 (39 ocen)

Składniki

  • 600 g wody
  • 800 - 1000 g białych szparagów, o grubości ok. 1 cm, obranych
  • 250 g jogurtu greckiego
  • 3 żółtka
  • 1 - 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
  • oregano, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
725.4 kJ / 173.2 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
13.2 g
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy