
Urządzenia i Akcesoria
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody600 g
-
białych szparagów o grubości ok. 1 cm, obranych800 - 1000 g
-
jogurtu greckiego250 g
-
żółtka3
-
musztardy1 - 2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
-
oregano, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
173.2 kcal /
725.4 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
3.8 g