Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate sin harina
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 60 g de mantequilla
- 3 huevos
- 4 claras de huevo
- 85 g de azúcar
Mousse de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 400 g de nata (35% de grasa) bien fría
- 60 g de leche
- 2 yemas de huevo
- 35 g de azúcar
Crema de vainilla
- 480 g de nata (35% de grasa) bien fría
- 130 g de leche
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 20 g de maicena
- 2 ½ hojas de gelatina
Glaseado de chocolate
- 120 g de nata (35% de grasa)
- 140 g de agua
- 180 g de azúcar
- 60 g de cacao puro en polvo
- 8 hojas de gelatina (16 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1342 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroises de chocolate con menta
2j 15 menit
Postre cuatro capas
4h 10min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50 min
Carbayones
1h 25 min
Tarta de primavera
10 Std.
Carolinas
50 min
Tarta Dobos
2 godz. 40 min
Tarta de fondant, crema de mantequilla y frutos rojos
17h
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 Std. 30 Min
Canutillos de crema
3 Std.
Cañas de nata
30 min
Tejas de almendra
12 Std. 50 Min