![Lazos de brioche y hojaldre Lazos de brioche y hojaldre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A45536F3-80EE-49D9-9EF8-E225AD18A7D3/Derivates/dc676d1a-89e9-49af-af75-9c1e7628c21b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 230 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 150 g de azúcar
- 5 g de sal
- 150 g de mantequilla Lurpak® en dados
Mantequilla dulce con canela
- 60 g de mantequilla Lurpak®
- 60 g de azúcar
- 1 cucharada de canela molida
Pasta de almendra
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 30 g de azúcar
- 50 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- harina para espolvear
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 30x40 cm)
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1293.8 kJ / 309.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min
Baguette
3 godz. 45 min
Xuxos de crema
1h 30 min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 Std. 30 Min
Rosca de carnaval
2h 10 min
Brioche
8h
Carbayones
1h 25 min
Trenzas de avellana
1h 45min
Bambas de nata
1h 50 min
Napolitanas de crema
4小时 45 分钟
Suizos
2h 30min