Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 230 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 150 g de azúcar
- 5 g de sal
- 150 g de mantequilla Lurpak® en dados
Mantequilla dulce con canela
- 60 g de mantequilla Lurpak®
- 60 g de azúcar
- 1 cucharada de canela molida
Pasta de almendra
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 30 g de azúcar
- 50 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- harina para espolvear
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 30x40 cm)
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1293.8 kJ / 309.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Brioche
8h
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Rosca de carnaval
2h 10min
Cremadillos
3h 50min
Caracolas de canela
2h
Lenguas de gato
40min
Napolitanas de crema
4 Std. 45 Min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min