Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Centro de avellana
- 50 g de avellanas tostadas
- 40 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 200 g de nata (35% de grasa), muy fría
- 20 g de azúcar glas
Crujiente de chocolate y arroz
- 100 g de chocolate con leche, en trozos
- 100 g chocolate con 50% de cacao, en trozos
- 60 g de mantequilla (Lurpak®)
- 120 g de arroz inflado al chocolate
Crema de chocolate
- 3 hojas de gelatina
- 350 g de nata (35% de grasa)
- 400 g de crema de cacao y avellanas
- 75 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos
Cobertura de chocolate con avellanas
- 3 hojas de gelatina
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de chocolate con leche
- 50 g de mantequilla (Lurpak®)
- 50 g de avellanas tostadas troceadas
Montaje
- 4 cucharadas de crema de cacao y avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2349 kJ / 562 kcal
- Białko
- 5.29 g
- Węglowodany
- 33.72 g
- Tłuszcz
- 45.11 g
- Błonnik
- 2.78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Bombones de gianduja
1 godz.
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4h 20min
Tarta a los tres chocolates
4sa 40 dk
Helado de nata con láminas de chocolate
8 godz. 30 min
Tarta fondant
5 Std. 30 Min
Buñuelos rellenos de chocolate
5 Std.
Bomba de chocolate
4h
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2 godz. 15 min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min