Trenzas de avellana

Trenzas de avellana

4.0 13 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
15 unidades

Składniki

Relleno
  • de avellanas crudas
    200 g
  • de azúcar moreno
    100 g
  • de nata (35% de grasa)
    90 g
  • de canela molida
    ¼ de cucharadita
Masa
  • de leche
    220 g
  • de azúcar
    20 g
  • huevos
    2
  • de levadura prensada fresca
    25 g
  • de harina de fuerza
    500 g
  • de sal
    1 pellizco
  • harina
  • de mantequilla fría (cortada en láminas de 2 mm)
    150 g
Glaseado
  • de azúcar glas
    80 g
  • de agua
    15 g
  • de zumo de limón
    1 cucharada
    1 cucharada de ron

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 369 kcal / 1543 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...