Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 láminas de masa de hojaldre
Relleno
- 100 g de almendra molida
- 1 yema de huevo
- 1 huevo
- 100 g de azúcar glas
- 20 g de brandy
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla) ralladas
Cobertura de yemas
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharada de maicena
Glaseado blanco
- 1 clara de huevo
- 200 g de azúcar glas
- 15 g de zumo de limón
- 1 cucharada de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1404 kJ / 336 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40 Min
Herraduras de mazapán
1h
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Carolinas
50min
Bomba de chocolate
4h
Canutillos de crema
3h
Petisús (éclairs)
1h 50 min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Tejas de almendra
12h 50min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10 min
Brazo de gitano
3h