Cremadillos

Cremadillos

4.5 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 50 min
16 unidades

Składniki

Masa hojaldrada
  • de harina de repostería
    300 g
  • de mantequilla muy fría (en trozos pequeños de 1-2 cm)
    400 g
  • de harina de fuerza
    200 g
  • de agua muy fría
    180 g
  • de sal
    1 cucharadita
Crema pastelera de vainilla
  • de leche
    150 g
  • de harina de repostería
    25 g
  • de azúcar
    25 g
  • yemas de huevo
    4
  • vaina de vainilla (solo la raspadura)
    1
Pasta de sobrasada y miel
  • de sobrasada mallorquina
    100 g
  • de miel
    20 g
Formado y cocción
  • de azúcar (para estirar la masa)
    100 g
  • de agua (para humedecer los bordes)
    2 cucharadas
  • de cabello de ángel
    100 g

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 434 kcal / 1813 kJ
Białko 8.39 g
Tłuszcz 28.94 g
Węglowodany 34.92 g
Błonnik 1.31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...