Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso mascarpone
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 18 tartaletas pequeñas de pasta brisa o de hojaldre
- 2 claras de huevo
- 100 g de agua
- 240 g de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 2 hojas de gelatina (hidratadas 5 minutos en agua fría)
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 542 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Carbayones
1h 25min
Cremadillos
3h 50min
Canutillos de crema
3 Std.
Cañas de nata
30min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 Std.
Tejas de almendra
12 godz. 50 min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Bambas de nata
1h 50min