Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de levadura hojaldrada
- 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de azúcar
- 320 g de agua fría del frigorífico
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla fría
Formado de caracolas con frutos secos
- 250 g de crema pastelera
- 50 g de pasas sin semillas
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 huevo batido para pintar
- Wartości odżywcze
- na 24 unidades
- Kalorie
- 20328 kJ / 4872 kcal
- Białko
- 85.7 g
- Węglowodany
- 541 g
- Tłuszcz
- 262.3 g
- Błonnik
- 30.2 g
Alternatywne przepisy
Masa para empanadillas
1h 40 min
Brioche
8h
Tarta de manzana
1h
Bizcocho de manzana
1h
Cake de naranja confitada y almendra
3h
Rosca de carnaval
2 Std. 10 Min
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Caracolas de canela
2 godz.
Napolitanas de crema
4h 45min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Suizos
2 godz. 30 min