Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de levadura hojaldrada
- 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de azúcar
- 320 g de agua fría del frigorífico
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla fría
Formado de caracolas con frutos secos
- 250 g de crema pastelera
- 50 g de pasas sin semillas
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 huevo batido para pintar
- Wartości odżywcze
- na 24 unidades
- Kalorie
- 20328 kJ / 4872 kcal
- Białko
- 85.7 g
- Węglowodany
- 541 g
- Tłuszcz
- 262.3 g
- Błonnik
- 30.2 g
Alternatywne przepisy
Caracolas de canela
2h
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Brioche con frutas y pasas
3h 10 min.
Pandoro veronés hojaldrado
12sa
Masa para empanada con levadura
1h 20min
Masa para empanadillas
1h 40min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Suizos
2h 30min
Trenzas de avellana
1h 45min
Napolitanas de crema
4h 45min
Xuxos de crema
1h 30min