![Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B412F07-8088-49F2-9C00-BBF6B307BC78/Derivates/f30b70c6-3907-4dd0-9d10-410043dce0c8.jpg)
Wersje kompatybilne
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de nata (35% de grasa)
- 3 hojas de gelatina
- 100 g de azúcar
- 100 g de leche entera
- 3 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 100 g de chocolate con leche en trozos
- 20 g de cacao puro en polvo
Salsa de toffee al café
- 100 g de azúcar moreno
- 1 cucharadita de café soluble
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2348 kJ / 562 kcal
- Białko
- 4.88 g
- Węglowodany
- 39.06 g
- Tłuszcz
- 42.87 g
- Błonnik
- 11.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroises de chocolate con menta
2j 15 menit
Pastelitos de naranja y chocolate
1h 45min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Crema catalana
40 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Triffle de cantuccini y cerezas
1h 55 min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2j 15 menit
Barritas de chocolate y caramelo
4 Std. 30 Min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25 min
Tarta de limón y chocolate
2h
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Crema catalana de chocolate
40 min