Milhojas de crema y toffee

Milhojas de crema y toffee

4.6 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

Crema pastelera
  • 500 g de leche
  • 120 g de azúcar
  • 1 cucharada de azúcar vainillado
  • 50 g de harina
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
Masa
  • 300 g de harina (y un poco más para espolvorear)
  • 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños
  • 200 g de nata fría
Toffee
  • 100 g de azúcar moreno
  • 50 g de mantequilla salada
  • 75 g de nata (35% de grasa)
  • 10 g de caramelo líquido
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 2 - 3 cucharadas de coco rallado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 6.84 g
Kalorie 1877 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 27.97 g
Błonnik 1.34 g
Węglowodany 42.47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...