Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 120 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 50 g de harina
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
Masa
- 300 g de harina (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños
- 200 g de nata fría
Toffee
- 100 g de azúcar moreno
- 50 g de mantequilla salada
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 2 - 3 cucharadas de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1877 kJ / 449 kcal
- Białko
- 6.84 g
- Węglowodany
- 42.47 g
- Tłuszcz
- 27.97 g
- Błonnik
- 1.34 g
Alternatywne przepisy
Postre cuatro capas
4h 10 min
Tarta de moka
1h 30 min
Tarta Dobos
2h 40min
Cheesecake de natillas y merengue
1h 30 min
Carbayones
1h 25 min
Cheesecake de mora azul
5h
Tarta bombón de avellanas
7h
Panecillos de San Ignacio
25h
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Bomba de chocolate
4hod.
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30 min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 godz. 40 min